Sportspel - från betting till videospel

Sportspel är något som funnits under en mycket långtid och dagens digitalisering så finns det idag mer än bara det traditionella sättet att spela eller finna nöje inom sportens värld.

Betting

Det är inte helt ovanligt att man har gjort vadslagningar om vem som vinner ett spel eller en match men tack vare några webbsajter så är det enklare att göra betting. Sidor som 1x2.se ger speltips och liknande artiklar för att hjälpa dig som är intresserad av betting.

Videospel

Är du mer intresserad av att bara sitta och spela lite med kompisarna så finns det gott om olika sportspel. de mest vanliga sportspelen är NHL och FIFA som släpps i en ny utgåva varje år av EA Sports. Det finns även andra typer av sport spel som Football manager där du tar över rollen som en fotbolls manager. En lite mer speciell niche av denna gruppering av spel är kombinationen av sport och andra genres. Exempelvis amerikansk fotboll och dark fantasy ger dig spelet Bloodbowl men om du däremot kombinerar racing i en arena med fotboll så har vi Rocket League.

Bordspel

Det som troligast existerat längre än videospels varianterna så har vi bordspelen. Dessa har vi nog alla sett vid ett eller annat tillfälle. Bordspel som Airhockey, Bordsfotboll eller Ishockey Arenan med spelare som du styr via olika pinnar. Oavsett hur du sett eller spelat något eller någon utav dessa så har det alltid varit en del av de felstas uppväxt.