Kortspel online

Kortspel har funnits i en form eller annan sedan 800-talet i Kina, och medan många av kortspelen vi har tillgängliga idag fortfarande spelas av spelare som sitter tillsammans med kort i händerna eller på bordet framför sig, har vi även digitaliserat dessa kort och spelar dem även på datorer och bärbara enheter som mobiler och surfplattor. Här tar vi en titt på några riktigt populära kortspel man kan hitta på nätet.

Hearthstone

Blizzards samlingskortspel Hearthstone kom ut 11 mars 2014 och har tagit världen med storm. Bara lite mer än ett år efter det lanserades hade det 30 miljoner spelare, vilket betydde 10 miljoner fler spelare än mitten av september året innan. Spelet är helt gratis att spela, men eftersom det är ett samlingskortspel behöver man ju köpa fler kort. Som tur är kan detta göras både för riktiga pengar och guld man tjänar i spelet genom att klara av quests. Dessa kan till exempel vara vinna x antal matcher med en viss klass eller spela x antal kort med y kostnad.

Poker

Poker är kanske det mest ikoniska kortspelet som finns och spelas av otaliga spelare världen över. Poker på nätet har funnits tillgängligt sedan slutet på 1990-talet men togs inte allvarligt av pokervärlden. Idag är onlinepoker ett enormt fenomen och spelas av alla från nybörjare till proffs. För en översikt av de största pokerrummen idag kan man besöka Poker.se.

Dominion

Dominion är ett kortspel som tagit samma väg till internet som poker. Det började som ett riktigt korspel med fysiska kort och har nu även dykt upp i digitalt format. Spelet faller in i en kategori av kortspel man kallar "deck building", där bygga upp sin egen kortlek är en del av varje parti. Spelet finns tillgängligt till PC, Mac, Linux, iPhone och Andriod. Alla versioner kan hittas på Dominions officiella hemsida.