Bästa Strategispelen online

Strategispel är en genrer som är populär men inte särskilt snabbväxande. Däremot så har den väldigt trogna spelare. Spel som man brukar associera med denna genre är Heroes of Might and Magic, Command & Conquer och Men of War. Detta är dock inte de enda spelen som finns, läs vidare och lär dig om några riktigt bra titlar att spela online.

Company of Heroes 2

I Company of Heroes tar man på sig rollen som kompanichef för antingen Sovjetiska trupper eller Tyska trupper. Spelet är unikt då det du gör på slagfältet kan påverka dina framtida strider. Har du ett problem med ett stort platt åkerfält? skicka in lite artilleri och storma fienden sen. De kratrar som du nu orsakat ger nämligen ett lättare skydd för dina egna trupper. Vrak ifrån stridsvagnar och andra fordon kan ge ännu bättre skydd. Vinterbanorna erbjuder liknande men mer förrädiska förhållanden på slagfältet. Vågar du korsa den frusna floden i snöstormen och se dina trupper frysa ihjäl eller vänta ut den i hopp om bättre väder?

Sid Mier’s Civilizations V

Ta på dig rollen som en av världens olika civilizationer och välj ett av deras främsta stadshuvud. Spela som drottning Elizabeth I och led England eller ta på dig rollen som Ghandi och led Indien som en Krigsmakt. Valet är ditt i detta fantastiska spel. Gör dig dock beredd på långa och utdragna spel.

Starcraft 2

Starcraft är ett spel som fick snabbt esporten på kartan. Dess uppföljare hade mycket att leva upp till när det skulle släppas. Spelet är ett hektiskt RTS spel med tre faktioner som ligger i krig med varandra. Människor som kallas Terrans, Protoss, en högteknologisk ras och Zerg som är en primitiv ras som agerar likt en gigantisk myrstack. Skillnaden på Zerg och myror är att de utvecklas konstant för att möta de nya hoten.