Spela på trav

Svenskar är generellt väldigt intresserade av travsport, den här sporten är inte bara nervkittlande utan också oerhört underhållande. I följande artikel kommer lite generell fakta om travsporten och dess historia, så varsegod och håll till godo! 

Inom trav så tävlar hästar mot varandra genom att springa i gångarten trav runt en oval bana, bakom varje häst sitter en sulky och en kusk som styr hästen. Travsporten har existerat i nån form ända sen 1800-talet och sedan dess har sporten vuxit sig stor över hela västvärlden. Sverige, Frankrike och USA är världens tre största travländer och i de här länderna är intresset för trav gediget och oerhört stort.

I Sverige finns det en uppsjö av fina travbanor och runt om i landet arrangeras det mindre och större tävlingar då och då. Att spela på trav kan man göra på större travbanor och event men också med fördel på lokala banor, då får man också en möjlighet att bekanta sig med andra ortsbor med samma intresse.

Det är ganska vanligt att travintresserade spelar på trav tillsammans med vänner, kanske det skulle vara en idé att dra ihop kompisgänget och sätta er in i travsporten? Att spela på trav är i allra högsta grad en social aktivitet som för människor samman. Är du istället nyfiken på att prova spela online så kan du alltid kolla in de spelbolag som finns på marknaden idag, läs guider och recensioner så kommer du att hitta rätt spelbolag för dig.

Sveriges kändaste travbanor är Solvalla, Åbytravet, Bergsåker, Axevalla och Jägersro, de här och en rad andra mindre banor finns utspridda över hela avlånga landet. De största travloppen i Sverige är det årligen arrangerade Elitloppet, och hit kommer hästar från flera olika delar av världen för att tävla. Elitloppet engagerar hela svenska folket och lockar tusentals nationella och internationella besökare.

Hoppas att jag lyckades tända en liten gnista för travsporten i stort och att du får möjligheten att ta del av denna folkkära sport!